Cloud Forests Pavilion for Children’s Play South Korean Building, Architecture Development Photos

Cloud Forests Pavilion for Children’s Play, Korea

Nov 7, 2020

Cloud Forests Pavilion for Children’s Play Building

Location: Hwaseong, South Korea

Design: UNITEDLAB Associates

Cloud Forests Pavilion for Children's Play, Hwaseong, South Korea

Cloud Forests Pavilion for Children’s Play, Hwaseong, South Korea

Photos by Pace Studio, UNITEDLAB Associates

The project’s total budget was $4000 for design, installation, and its maintenance for 6 months. As a Pavilion for Children’s Play, the aim is to awaken the children’s senses and create new play spaces for them to play together, to provide an installation work that children can play with their body in the outdoor exhibition spaces provided by the client. The team designed a playing art with fresh, vibrant colors; pink and white.

The Cloud Forests is an installation that caters to people of different generations so that all ages can appreciate its design; adults living around enjoy it as an art object, and children play with it.

Cloud Forests Pavilion for Children's Play, Hwaseong, South Korea

This site area is located in the outdoor exhibition space surrounded by concrete walls with openings. The installation is mainly composed of three materials: pink flexible height bars, white balloons, and aluminum wires.

First, the pink flexible bars are planted into the ground, varying in levels of density. The super-dense areas allow only small children to fit through and play in. Whereas, the less dense areas are wide enough for parents to walk through and supervise their children. Next, the specially designed white balloons are placed on top of the pink flexible bars. These balloons are not directly connected to the bars, but each one moves independently. Between the balloon and the bar, there is a layer of wire so that the balloons do not fall onto the floor, but the movement of children and the touching of the bar will be transmitted to the balloon, causing it to move.

Parents can walk around while children can run. Thanks to the pole’s varying density, the installation provides children with a circulation path for a run, walk, or stand. There are spaces for play as well as social gatherings, even in a small place.

Cloud Forests Pavilion for Children's Play, Hwaseong, South Korea

The museum building was being abandoned by the developer during construction. The client bought it and changed it into a local museum. Thus, they wanted the museum and their events to engage the neighborhood around actively. The practice installed a medium between an art and a facility with a very low budget.

It was necessary to maintain the installation condition for six months regardless of seasonal weather changes and museum closure days. For example, on emergency days like windy days, the museum staff needed to manage this outdoor artwork and picked up the balls rolling around in the neighborhood. Every week the design team visited the site and inspected it by doing amending wires, injecting air in the balloons, or fixing any broken part. Children sometimes considered this work was supposed to be broken.

This play facility aims to portray a metaphorical aspect and functions as an interactive installation that appeals to children and adds another dimension of art to the collections in the museum.

Cloud Forests Pavilion for Children's Play, Hwaseong, South Korea

Architects: UNITEDLAB Associates
Client: Space of Design and ArchitectureGeneral
Contractor: UNITEDLAB Associates
Date built: 2018
Photographers: Pace Studio, UNITEDLAB Associates

Location: South Korea

Cloud Forests Pavilion for Children’s Play, Hwaseong, South Korea images / information received from The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design, 071120

The American Prize for Architecture 2020 Winners

Location: Hwaseong, South Korea, East Asia

South Korea Architecture Designs

Contemporary South Korean Architectural Selection

South Korean Architecture Designs – chronological list

South Korean Building News

Galleria Department Store, Gwanggyo
Design: OMA
Galleria Department Store Gwanggyo Building
Photography by Hong Sung Jun, courtesy of OMA
Galleria Department Store in Gwanggyo

Hankook Technoplex, Pangyo, outskirts of Seoul
Design: Foster + Partners, UK
Hankook Technoplex in Pangyo, Korea
photo : TIME OF BLUE
Hankook Technoplex in Pangyo

Seoul Architecture News

Hyundai Motorstudi, Goyang
Design: ATELIER BRÜCKNER
Hyundai Motorstudio Goyang Korea
image courtesy of architects office
Hyundai Motorstudio in Goyang Korea

Car Culture Experience Park, Goyang, Gyeonggi-do
Architects: ATELIER BRÜCKNER
Hyundai Motorstudio
image from architecture office
Hyundai Motorstudio in Goyang

South Korean Architecture News

Seoul Architecture

Korean Architect Offices

Comments / photos for the Cloud Forests Pavilion for Children’s Play, Hwaseong, South Korea design by UNITEDLAB Associates page welcome

South Korea