CR Land Galleria Shopping Center, Beijing Public Masterplan Development, Chinese Architecture Images

CR Land Galleria Shopping Center in Beijing

28 Oct 2020

Beijing CR Land Galleria Shopping Center

Architects: Kokaistudios

Location: Beijing, Northern China

Beijing Galleria-Instreet Renovation: Rethinking China’s Public Social Spaces

Beijing Galleria Instreet Renovation

Building on a solid reputation for urban regeneration and renewal, Kokaistudios recently breathed new life into an overlooked and underused Beijing street. Drawing on design interventions including a network of canopies and increased seating, the project overhauls a neglected district to set a new benchmark for China’s public spaces.

Beijing Galleria Instreet Renovation

Kokaistudios was recently commissioned by property developer CR Land to redesign Galleria-Instreet (Hereinafter referred to as “Instreet”) in central Beijing. Calling for interventions both large and small, the extensive urban renewal project has transformed what was previously an underused, sparse space by injecting all-important human scale to invite public participation. The result is a clear flow to this formerly disjointed thoroughfare, as well as community-focused lifestyle elements to cater to both residents and visitors.

Beijing Galleria Instreet Renovation Beijing Galleria Instreet Renovation

Located in Chaoyang District in the northeast of Beijing, Instreet is now representative of a hybrid-ized public space prototype that is becoming increasingly popular in Chinese cities. Comprising commercial functions as well as residential, and typically pedestrian, they feature lifestyle elements aimed squarely at communities. In the case of Instreet, these include children’s play areas, a net-work of canopies to provide welcome shade, plentiful public seating, and flexible spaces for markets, concerts, and outdoor events of all kinds.

Beijing Galleria Instreet Renovation

Despite several core landmarks – namely, a main entrance to both Phoenix Mall plus Sanyuanqiao subway station, as well as a long-redundant concrete bridge – the street lacked visual unity, its vari-ous elements disparate and unconnected. An absence of public seating contributed to not only the street’s empty feel, but also its non-human scale.

Beijing Galleria Instreet Renovation

Kokaistudios’ first action was to demolish the concrete bridge that once connected the two ends of Instreet. An unnecessary feature along an already pedestrianized route, and disliked by locals, it was largely unused. Furthermore, it brought the negative effect of obstructing the line of sight from one end of the street to the other. Its razing opened up the space significantly, further highlighting the street’s distinct lack of character. At the same time, the bridge’s demolition presented multiple oppor-tunities for design interventions.

Beijing Galleria Instreet Renovation

A total re-landscaping of the area saw the introduction of instruments aimed at encouraging public interaction and use. In particular, a network of canopies running the length of the street visually inter-rupt the otherwise empty space. Not only does the string of shelters provide welcome shade, come nightfall they light up in a way that is not only atmospheric, but also brings safety and security. Re-sembling an archipelago, they are designed as oases of various activities. These include a children’s play area; clusters of green planters; as well as plentiful benches. At the centre is a versatile open-air platform for events of all kinds, further opening Instreet for future actions and possibilities.

Beijing Galleria Instreet Renovation

Smaller interventions also play a part in Instreet’s redesign. For example, an intricate rain collection system and custom-made elements such as steel tree root guard meshes are representative of the project’s close attention to detail, and elevation in quality on what was previously in place.

Beijing Galleria Instreet Renovation

Frontages of existing commercial tenants, as well as future ones, have also been given an overhaul. That includes a new louvered facade to a multipurpose facility comprising a gym, restaurant, and pri-vate club for residents. Now more visually and thematically linked, a mainstay of F&B outlets feature extended terraces, surrounded by planters. The smart wooden decks, combined with rough stone elements, as well as additional trees all make for a pocket of nature in the heart of Beijing. The over-all effect is welcoming, comfortable and in keeping with Instreet’s refined lifestyle focus.

Completed in 2020, Instreet’s shift from underused, disjointed and bare, to a space that invites inter-action through attractive, useful, and flexible facilities has been transformative both for residents, as well as the area’s economy. Now attracting higher-end businesses, as well as community initiatives by way of its multipurpose, open-air events platforms, the urban renewal project sets a benchmark for public space design in China.

Beijing Galleria Instreet Renovation

CR Land Galleria Shopping Center in Beijing, China – Building Information

Architects: Kokaistudios
Location: Beijing, China
Site area: 12,000 sqm
Date of completion: July 2020
Client: CR Land
Service Scope: Urban Renewal + Landscape Design + Architecture Facade Renovation
Chief Designers: Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani
Design Director: Pietro Peyron
Architecture Design Manager: Andrea Antonucci
Design Team: Andrea Antonucci, Lu Tian, Zhao Muyun, Christine Chen, Marta Pinheiro, Zhu Wenye, Pablo Zhao, Liu Chang

Text: Frances Arnold

Architecture LDI: China Academy of Building Research
Landscape Design Development: UNLIMITED METROPOLIS DESIGN
Lighting Consultant: BEIJING PRO LIGHTING DESIGN CO., LTD.
Curtain Wall Consultant: Beijing Jingtonghua Curtain Wall Consulting Co., Ltd
Signage Consultant: Graphia International Limited

Beijing Galleria Instreet Renovation

Photography: Jin Weiqi

Beijing CR Land Galleria Shopping Center – Instreet Renovation information / text received 281020

Location: Beijing, People’s Republic of China

Architecture in Beijing

Beijing Architecture Designs – chronological list

Beijing Architecture Walking Tours

Beijing Architecture News

The Dog House
Design: Atelier About Architecture
The Dog House
photograph : Sun Haiting
The Dog House in Beijing

Office Environmental Design of Shiyue Media, Lang Park Vintage, Chaoyang District
Architects: CUN Design
Office Environmental Design of Shiyue Media in Beijing
photographers : Wang Ting, Wang Jin
Office Environmental Design of Shiyue Media

MS-II Restaurant
Architects: WAY Studio
MS II Restaurant in Beijing
photographer : Zeng Hao, Fernie Lai
MS-II Restaurant in Beijing

Hualong Private Terminal Space, Capital Airport
Design: Shishang Architecture
Hualong Private Terminal Space at Capital Airport Beijing
photographer : An Li
Hualong Private Terminal Space

Comments / photos for the Beijing CR Land Galleria Shopping Center – Instreet Renovation page welcome

Website: Beijing