Wide Horizon Clubhouse Chongqing Building, Chinese Modern Architecture Images

Wide Horizon Clubhouse in Chongqing

19 June 2021

Wide Horizon Clubhouse Chongqing Building News

Architects: 10 Design

Location: Chongqing, China

Wide Horizon Clubhouse Chongqing Building
image ©️ Arch-Exist

10 Design completes Wide Horizon Clubhouse in Chongqing, China

International architecture practice 10 Design has completed the new Wide Horizon Clubhouse in Chongqing, China.

Inspired by the natural mountains and lush topography of the immediate Chongqing context, the building sits proudly on the top of a hill like a sculpture with its lower levels cascading down the hillside.

Wide Horizon Clubhouse Chongqing Building
image ©️ Arch-Exist

Barry Shapiro, Asia Managing Partner, comments:

“We are delighted to see that our design for the Wide Horizon Clubhouse has come to fruition. The new clubhouse has become not only a new symbol of a wider development but also a new icon in Chongqing. Its strong, dynamic forms and materials have helped to make the building an object of art itself, in addition to the exhibitions within.“

Wide Horizon Clubhouse Chongqing design
image ©️ HereSpace

The clubhouse, a circa 9,000sqm building spread across 5 floors, is located on a steeply sloped hillside adjacent to the main entrance of a new residential development. The clubhouse will act as a main gateway into the new development and was designed as a dynamic pairing with a future office tower adjacent to the site.

Wide Horizon Clubhouse Chongqing Building
image ©️ Arch-Exist

Designed as a space to host community events and social gatherings, the clubhouse is organised around a multi-storey grand atrium that opens up towards the residential scheme. This large, light filled atrium links all main functions together and serves as a reception and exhibition hall.

Wide Horizon Clubhouse Chongqing design
image ©️ HereSpace

The lower levels provide leisure and wellness amenities including an indoor pool, gym, and children’s play areas. All spaces have direct connection to external terraces to provide views and access to the surrounding landscape.

Wide Horizon Clubhouse Chongqing design
image ©️ HereSpace

The exterior of the main building is designed with unique forms and materials. Sitting on top of the hill, the three-storey glass volume is wrapped with a lightweight, screened façade. The screened façade is comprised of angled and perforated metal plates to capture and reflect light, creating a sense of wave-like movement. These plates are attached to the main structure through a lightweight steel skeletal framework that helps frame views and balances a sense of openness versus privacy.

Wide Horizon Clubhouse Chongqing design
image ©️ HereSpace

Underneath the main sculptural metal and glass volume, a series of solid aluminum terraces step down the hillside to create a strong base for the main volume. These terraces are designed to ground the building and create a strong relationship to the natural landscape. The terraces also allow the interior spaces within to open up towards the amazing views of the surrounding river valley.

Wide Horizon Clubhouse Chongqing China
image ©️ Need Film

Wide Horizon Clubhouse Chongqing, China – Building Information

Name: Wide Horizon Clubhouse
Location: Chongqing, China
Client: Wide Horizon
Scope by 10 Design: Architecture
Type: Hospitality, Cultural & Civic
Site Area: 4,013sqm
GFA: 8,214sqm
Status: Built 2021

Wide Horizon Clubhouse Chongqing building China

Wide Horizon Clubhouse Chongqing building China

Wide Horizon Clubhouse Chongqing building China

Wide Horizon Clubhouse Chongqing building China

Wide Horizon Clubhouse Chongqing building China

Wide Horizon Clubhouse Chongqing building China

Wide Horizon Clubhouse Chongqing building China
images above ©️ Prism Image

10 DESIGN

Wide Horizon Clubhouse Chongqing Building images / information received 020621 from 10 Design

Location: Chongqing City, south west China

Architecture in China

Chinese Architecture Designs – chronological list

Beijing Architecture Tours

Chinese Architect

Chongqing Buildings

Raffles City Chongqing Development

Park Reception Hall of LUXERIVERS
Design: Feng Weimo and Song Zhen
Park Reception Hall of LUXERIVERS Chongqing
photograph : AsYouSee (Wang Ting), HereSpace
Park Reception Hall of LUXERIVERS

Yifang Art Center
Design: YIHE Landscape Architecture
Yifang Art Center Yubei District Chongqing
image courtesy of architects practice
Yifang Art Center

SASSEUR Eco-tourist Village in Chongqing City
Sasseur Eco-Tourist Village
image © HEIM Design

Fuzhou Vanke City and Chongqing Dongyuan 1891
Fuzhou Vanke City
photo : David Lloyd

Zhongxun Times in Chongqing
Zhongxun Times 1
image courtesy of architects

Forte Nanshan Chongqing Building
Forte Nanshan China
photo : Jonathan Leijonhufvud

Chongqing New World Shopping Center

Shopping Mall Chongqing

Industrial Museum Chongqing

Chinese Buildings

Comments / photos for the Wide Horizon Clubhouse Chongqing Building page welcome