Qin Group Second Operating Space, Chengdu, Chinese Commercial Building, Architecture Photos

Qin Group Second Operating Space Office in Chengdu

5 Apr 2021

Qin Group Second Operating Space

Architecture: Studio DOTCOF

Location: Chengdu, China

Qin Group Second Operating Space

Qin Group is a West China-based full chain platform agency in the advertising industry. They are a regular customer of Studio DOTCOF, which designed their head office in Chongqing four years ago. They have now commissioned Studio DOTCOF to design the new office for their Chengdu branch.

Qin Group Second Operating Space

The site conditions are very tough. The customer’s rented space consists of two adjacent, independent units separated by thick walls into two spaces, left and right, that are only connected by an external corridor.

Qin Group Second Operating Space

Qin Group Second Operating Space

The space is a long, narrow, deep rectangle, and the natural lighting in the middle is very poor. In addition, the beams are spaced relatively densely, and clearance under the beams at only 2.6 meters is low, which is a little depressing.

Qin Group Second Operating Space

Qin Group Second Operating Space

Studio DOTCOF has presented the concept of “working under the same roof”, which is a metaphor for collaboration between different branch companies on the group platform to develop and grow together. It has designed a number of long, white, cylindrical ceilings to form the semblance of large eaves.

Qin Group Second Operating Space

Qin Group Second Operating Space

Then with light bars shining upward to brighten it, the light is guided through the arched ceiling and then refracted, forming a bright, soft, and diffusely-lit atmosphere.

Qin Group Second Operating Space

The long, cylindrical ceiling has put the untidy pipelines of the bare roof above out of sight, and at the same time the slight upward arch renders the low clearance less perceivable.

Qin Group Second Operating Space

Qin Group Second Operating Space

In order to enhance the sense of connection between the two sides, Studio DOTCOF placed mirrors on the upper halves of the walls, creating a visual extension of the space and the “big eaves”. The wall that separates the two spaces was also opened up and replaced with fire shutters to the extent permitted by code. This allows people to freely shuttle back and forth between the two spaces. The desks are positioned to extend the lateral style and connect the two spaces.

Qin Group Second Operating Space

Qin Group Second Operating Space

Qin Group Second Operating Space in Chengdu, China – Building Information

Customer: Qin Group
Project team for customer: Li Dongyu, Chen Yao, Luo Jin
Design Agency: Studio DOTCOF
Design team: Chen Xi, Zhuang Haolai, Li Rong, Lan Lan
Mechanical and electrical design: Li Mu, Lang Maoqian
Construction company: Sichuan Fangsheng Xingfeng Construction Engineering Co., Ltd.
Area: 680 sqm
Completed: February 2021

Main materials: Mirror surface, brushed stainless steel plating, self-leveling cement, white cement grooved board, fireproof wood grain board, gravel
Qin Group Second Operating Space

Qin Group Second Operating Space
About the Design Company:
Studio DOTCOF was founded in 2015 in Shanghai. As an innovative design studio, they are committed to exploring the possibilities of the people-space relationship in every design project. For each project, Studio DOTCOF endeavors to fully understand, research, and communicate regarding specific customer needs, site conditions, construction technology, project budget, etc., and offer creative responses through space, materials, and lighting.

Qin Group Second Operating Space

Qin Group Second Operating Space

Photography: Arch-Exist

Qin Group Second Operating Space, Chengdu images / information received 050421 from v2com newswire

Location: Chengdu, China

Chengdu Buildings

Chengdu Buildings

Chengdu City Music Hall Complex, Wuhou – a World Architecture Festival Award winner
Architect: Andrew Bromberg at Aedas
Chengdu City Music Hall Building
image from architects
Chengdu City Music Hall Complex

Valextra Flagship Store
Architects: Neri&Hu
Valextra Flagship Store Chengdu
photograph : Pedro Pegenaute
Valextra Flagship Store

‘Sliced Porosity Block’
Design: Steven Holl Architects
Chengdu Building Complex
photo © Iwan Baan
Chengdu Building Complex

Chengdu Tianfu Cultural Centre
Design: Massimiliano and Doriana Fuksas
Chengdu Tianfu Cultural Centre

Chengdu Tianfu Great City
Design: Adrian Smith + Gordon Gill Architecture
Chengdu Tianfu Great City

Linked Hybrid
Design: Steven Holl Architects
Linked Hybrid

Bank of Chéngdu Headquarters
Design: Nikken Sekkei
Bank of Chéngdu Headquarters

Architecture in China

Chinese Architecture Designs – chronological list

Chinese Architect Studios – Design Office Listings

Chinese Buildings – Selection:

Tianfu One Exhibition Gallery in Chengdu

Comments / photos for Qin Group Second Operating Space, Chengdu building design by Studio DOTCOF page welcome

Chengdu, China is the capital of southwestern China’s Sichuan province.