Micr-O Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou, Chinese Building, Superimpose Architecture China Photos, Architect

Micr-O, Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou, China

8 May 2021

Micr-O in the Tai Yang Valley, Lin’an

Design: Superimpose Architecture

Location: Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou, China

Micr-O, Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou
photo : Superimpose Architecture

MICR-O, Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou, China , China

Inside the rural Tai Yang Valley, West of Hangzhou, the Sun Commune is a local initiative raising awareness of sustainable farming and promoting healthy living and outdoor activities for the increasing urbanization of China.

Micr-O, Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou
photo : Superimpose Architecture

Within the sun commune, Superimpose Architecture Studio designed MICR-O to be a learning platform for city dwellers.

Micr-O Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou building

The valley, with bamboo and rice fields, is home to one hundred local farming families. Sun Commune initiates a bottom up strategy to sustain farmers while promoting organic food production. It further extends as an education platform for children from the city. Throughout the year, kids from Hangzhou and Shanghai will camp and learn about nature at MICR-O and allow them to be part of a rural micro-community.

Micr-O, Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou
photo : Superimpose Architecture

The central outdoor patio creates an enclosed platform to host learning activities and events. The white canvas ‘ring’ houses camping accommodation subdivided into segments by the three entrance points.

Micr-O Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou building

The external corridor blends with the surrounding bamboo forest and offers an alternative circulation route while activities are happening in the central patio. The structure is elevated, keeping the ground nearly untouched. The structural A frame, a ninety-degree angled triangle, gives the design an externally pure shape, while internally the patio opens towards the sky and surroundings.

Micr-O Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou building

The construction is an example of time-and-cost-effective design. The simplicity of repetitive structural ‘A’ frame creates a bold gesture in the valley. Locally reclaimed pinewood is used as the main structure and floor decking.

Micr-O Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou building

On site workshops and physical models by the architects were used as communication tools to teach the local villagers how to realize the design. The architects are still involved by organizing architectural workshops for villagers and visiting kids and will keep supporting the Sun Commune.

Micr-O, Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou
photo : Superimpose Architecture

Micr-O, Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou, China – Building Information

Project Name: Micr-O

Project Team:

Client: Sun Commune (www.suncommune.com)
Design: Superimpose Architecture (www.superimpose.nl) – Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt

Site: Tai Yang Valley, Sun Commune, Lin’an, Hangzhou, China

Micr-O Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou building

Site Area: 2800 sqm
GFA: 243 sqm

PHOTOGRAPHS CREDITS: Marc Goodwin (@archmospheres) and Superimpose

Micr-O Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou building

Micr-O, Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou images / information received 070521 from Superimpose Architecture

Location: Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou, China

New Hangzhou Buildings

Hangzhou Building Designs

Infinity Loop
Architects: BIG-Bjarke Ingels Group
OPPO R&D Headquarters Hangzhou
image © BIG-Bjarke Ingels Group
OPPO R&D Headquarters

Joya Hotel
Design: Vermilion Zhou
Joya Hotel Hangzhou
photograph : Yunpu Cai
Joya Hotel, Hangzhou

Zijing Paradise Walk, Hangzhou
Design: LWK + PARTNERS
Zijing Paradise Walk Hangzhou
image courtesy of architects
Zijing Paradise Walk, Hangzhou

Hangzhou Wangjiang New Town
Design: Adrian Cheng, Shigeru Ban and Ole Scheeren
Heaven on Earth Masterplan Hangzhou
Adrian Cheng (centre) collaborates with Shigeru Ban (left) and Ole Scheeren (right) to create a new art and cultural destination in Hangzhou
Hangzhou Wangjiang New Town

Architecture in China

Chinese Architecture Designs – chronological list

Chinese Architecture News

THE FIELD, Huli District, Xiamen, Fujian, South East China
Design: TEAM BLDG, Architects, Shanghai
THE FIELD Xiamen City, Fujian building
photo : Jonathan Leijonhufvud
THE FIELD, Huli District, Xiamen City

The Mushroom, Xin Yu City, Jiangxi Province
Design: ZJJZ
The Mushroom Jiangxi Province
photo : Fangfang Tian, ZJJZd
The Mushroom, Xin Yu City, Jiangxi Province

Chinese Architect Studios – Design Office Listings

Chinese Architecture

Comments / photos for the Micr-O, Tai Yang Valley, Lin’an, Hangzhou building design by Superimpose Architecture page welcome